Stort hjerte! Sju uker uten sneverhet…

Fredagskveld… På skrivebordet mitt står et lila stearinlys… Lyset skinner i kveldsmørket og stearinlysets lila farve minner om at vi er kommet inn i fastetiden. Vi har vendt blikket fra jul og ser fram mot påsken. Det er sju uker siden jul og sju uker er det til vi skal minnes om Jesu Kristi død og feire Hans oppstandelse.

Fasten – å faste er å gjøre avkall på noe vi ellers har for mye eller nok av. Gjøre plass for noe annet, noe nytt. Ta en pause i hverdagen, for siden å kunne nyte helt bevisst. Eller for å si det med musikkens ord: Man må gjøre et decrescendo for siden å kunne la musikken eksplodere i et stort crescendo igjen…

Mange faster på alkohol eller på sigaretter, på søtsaker eller på kjøtt. Det finnes mange forskjellige tradisjoner i kristendommen der.

I flere tiår har Den evangeliske kirken i Østerrike og Tyskland arrangert den årlige fasteaksjonen «Sieben Wochen Ohne… – sju uker uten…». De tre prikkene kan hver og en fylle med det som passer han eller henne best.

I år er fasteaksjonens motto: «Stort hjerte! Sju uker uten sneverhet». Jeg liker dette temaet! Å gjøre avkall på mit eget snevre syn i hverdagen og helt bevisst leve åpenhet. Åpne hjerte mitt for det og de som trenger det – en helt fantastisk tanke!

I de neste sju ukene skal jeg helt bevisst fokusere på situasjoner, hvor jeg er trangsynt. Vil prøve å være åpen. Lufte hjertet mitt og gjøre det stort. Så stort at det kanskje rommer mere enn det gjør i dag. I kveld er hjertet mitt rolig.

«Mitt hjerte er rolig, Gud, mitt hjerte er rolig. Jeg vil synge og lovprise.» (Salme 57,8)

Ha en god og velsignet fastetid!

Forrige innlegg
«Som en mor trøster sitt barn, slik vil jeg trøste dere.» (Jes 66,13)
Neste innlegg
Grip dagen

Tidligere artikler